Окръжният съд в Бургас реши момчето, обвинено в убийството на 11-годишната Никол, да остане в ареста.

По-рано днес ученикът Иван влезе в съдебната зала с белезници, за да чуе решението на съда за определянето на мярката му за неотклонение, съобщи Нова телевизия.

Припомняме, прокуратурата поиска постоянен арест за ученика. Съдебното заседание се проведе при закрити врата.

Пред медиите обвиняемият запази мълчание.

11-годишно момиче е убито жестоко в Бургас

11-годишно момиче е убито жестоко в Бургас

За убиийството е задържан 15-годишен

Според адвоката на Иван по делото трябва да бъде назначена съдебно-психиатрична експертиза, защото имало сериозно разминаване между интелектуалното и възрастовото развитие на ученика. Според адвоката развитието на Иван било като на 10-годишен.

Оказва се, че след като убил Никол, Иван започнал да играе на "криеница" и "гоненица" с приятелите си. Той не разбрал, че е убил 11-годишното момиче в асансьора. Научил за трагичния край на спора по-късно, по телевизията.

Припомняме, на 20 август, неделя, 11-годишната Никол беше открита мъртва в асансьор в жилищен блок в бургаския квартал "Меден Рудник". Момичето е било умъртвено посредством удар с нож в областта на шията, като хладното оръжие е засегнало артерия.

За престъплението полицията арестува друго дете - момче на 15-годишна възраст. След искане на Окръжната прокуратура в Бургас Иван беше задържан за срок до 72 ч. Вчера прокуратурата поиска момчето да бъде задържано за постоянно.

Момичето в Бургас заклано заради наргиле

Момичето в Бургас заклано заради наргиле

15-годишният убиец и жертвата се запознали в социална мрежа

Обвиняемият и жертвата се запознали в социална мрежа, след което си разменили телефоните. До деянието на Иван се стигнало след спор между двамата къде да пушат наргиле.

Според адвоката на момчето Иван не целял убийство. Искал само да "бодне" момичето. Иван давал объркани отговори на всички въпроси. Той не посочил ясно мотивите за действията си. По думите на защитника наргилето е само едно от обясненията и причините за действията на Иван.

Припомняме и че по-рано днес стана ясно, че 11-годишната Никол е имала повече от 3 000 приятелства в една от социалните мрежи.

Убитото 11-годишно момиче е имало над 3 хиляди контакта в социална мрежа

Убитото 11-годишно момиче е имало над 3 хиляди контакта в социална мрежа

Нека родителите да бъдат по внимателни с децата си в социалните мрежи, призова зам.- апелативният прокурор на Бургас

Стана ясно и че нито Никол, нито Иван живеят в близост до мястото, където беше намерено тялото на момичето. Не е ясно защо децата са били там.

Родителите на Иван не присъстваха на делото, защото били на работа. Иван има и две сестри. Обвиняемият е завършил осми клас в СУ "Петко Росен" в квартал "Меден рудник".

За деянието на Иван законът предвижда наказание "лишаване от свобода" за срок от 3 до 10 години.