Зам.- апелативният прокурор на Бургас Йовита Григоров съобщи пред НоваТВ, че разследването на убийството на 11-годишното момиче показва умишленост, а 15-годишният извършител е признал частично в предварителните разговори. 

Няма как това да бъде определено като нещастен случай към този момент, при положение, че лекарите са установили 3 см дължина на порезната рана, което показва целенасоченост според тях, обясни Григорова. 

Момичето в Бургас заклано заради наргиле

Момичето в Бургас заклано заради наргиле

15-годишният убиец и жертвата се запознали в социална мрежа

Децата са се свързали по социална мрежа, като 2 седмици усилено са общували там. Вероятно това е първата им среща, но разследването още не може да каже със сигурност.

В задържаното момче са открити вещи на момичето, като разследват убийство, повода, за което Григорова определя като нелеп.

На въпрос дали става въпрос за чисто наргиле (с тютюн) или наркотици, тя допълни, че са взети кръвни проби и се чака експертизата. Важното е че са решили да се скрият, добави Григорова.

В приятелската листа на социалната мрежа на 11-годишното момиченце е имало 3000 приятели, което показва двойствен живот, допълни зам.- апелативният прокурор на Бургас.

Нека родителите да бъдат по внимателни с децата си в социалните мрежи, а те са деца, достъпа на приятели е неограничен, темите са неограничени, призова тя.

Не мога да коментирам какви са хората в профила, той се разглежда към момента, обясни Григорова.

Днес се определя "задържане под стража" за 15-годишният, делото се гледа в съда.