Мотористи продължават да протестират пред турското посолство и Съдебната палата в столицата заради убитото на пътя българско семейство от турския гражданин Фарук Бекташ, предаде БНТ.

Припомняме, 60-годишният турски гражданин уби българско семейство мотористи на пътя край Драгоман на 28 юли. Софийският районен съд постанови за Фарук Бекташ марка за неотклонение „домашен арест”, а от вчера турският гражданин е обявен за общодържавно издирване.

По време на протеста пред турското посолство Сергей Ценков заяви, че предвиждат протестът им да се премести пред Съдебната палата.

Той коментира, че е гледал изявлението на турския посланик Сюлейман Гьокче, в което той твърди, че протестът на мотористите е незаконен.
Вместо да дава мнения по-добре да беше изказал съболезнования на роднините”, подчерта Ценков.

Той припомни, че още в момента, в който турският гражданин, заловен от полицията, е получил наказание домашен арест, мотористите са изказали възмущението си и са настояли, че това е неадекватна присъда, именно защото Фарук Бекташ може да се укрие, каквото и се е случило впоследствие.

Протестиращите мотористи се заканиха протестът им да продължи, докато се получи разрешение на казуса и върховният орган в съда даде обяснение защо това се случва.

Тук говорим за морал”, обясни Ценков.

Пред Съдебната палата мотористите ще настояват за оставката на съдията Недялка Николова от Софийския окръжен съд, постановила мярката „домашен арест”.