Софийска градска прокуратура повдигна три обвинения на сочения за "мозъка" на "Наглите" Валентин Янев - Вальо Бореца, съобщава БиТиВи.

Едното обвинение е за предумишленото убийство на Юлиян Лефтеров. Лефтеров е бил застрелян в главата на 8 януари 2009 г., в района на село Плана, Софийска област.

Бореца е обвинен и за убийството на Иван Петров Пайнавелов през април 2009 г. в  кв."Бистрица", а третото обвинение е за незаконно притежание на 20 броя патрони -16-ти калибър.

Припомняме, Бореца бе арестуван при акция на полицията в ресторант в квартал Овча купел в София. За него се смята, че е част от групата на "Наглите", занимавала се с отвличания.

Полицейска операция на МВР под кодово название "Наглите" бе проведена през февруари на територията на София. Целта й е задържане на групата, ангажирана с отвличания през последните две години. Тогава бяха задържани 25 души, сред които и петимата организатори.

При полицейска операция в края на миналата година бяха задържани Прокопи Прокопиев - Културиста, Ивайло Евтимов - Йожи, Антон Петров - Хамстера, Любомир Симеонов - Гребеца и Даниел Димитров - Релето.