Неизвестни лица потрошиха заведение на ъгъла на булевард „Александър Стамболийски" и ул. "Христо Благоев" в София около 20 часа.

7 - 8 души с два джипа - марки „Ауди" и БМВ, пристигнали на булевард „Александър Стамболийски" и нахлули в заведението за пица на парче и тост сандвичи.

Счупили столове, маси и прозорци. Пребили са и двама мъже в заведението.

Единият пострадал е на 48 г. и е с рани по главата и счупен показалец. Оставен е за лечение в болницата. Няма опасност за живота му.
Другият мъж е на 30 години е с рана на главата и след медицинска помощ е освободен. Единият от пострадалите е полицай, съобщиха от пресцентъра на МВР.

В късния следобед МВР съобщи, че Васко Малкия се е предал
                      Още...

Очевидци разказаха, че нападателите са имали бухалки. На мястото на инцидента е пристигнал и главният секретар на МВР Калин Георгиев.

"Двама души са пострадали единият, от които е полицейски служител. Затова аз съм тук. Нямат сериозни наранявания.
Ние правим всичко възможно да издирим извършителите. Знаем за кого става въпрос, имаме насоки. Изясняваме причината в момента", каза комисар Калин Георгиев.

До този момент е задържан 24-годишният Сергей Вучев, потвърди министър Цветан Цветанов.
Вучев е един от нападателите. МВР продължава издирването на Васил Атанасов Илиев (25г.), известен като Васко Малкия, и Веселин Николаев Балтаджиев - Весо Гримьора (25г.).

Васил Илиев е висок 168 см, със слабо телосложение, пъстри очи и къса светло кестенява коса. Веселин Балтаджиев е с ръст 178 см. Той е слаб, с кафяви очи и къса тъмно кестенява коса.

За него се знае, че се придвижва с лек автомобил "Опел Зафира" с регистрационен номер СА 3422 НС, сив металик. Полицията предупреждава, че издирваните са агресивни и вероятно въоръжени.

От МВР умоляват гражданите, които имат данни за тях, да подават сигнали на тел. 166, на телефони 982 04 33 и 982 01 60 или в най-близкото поделение на МВР. Анонимността е гарантирана.