В рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата са проверени 7872 моторни превозни средства, съобщиха от Пресцентъра на МВР.

Извършен е контрол на 9855 водачи и пътници. Съставени са 1640 фиша и 524 акта за установени административни нарушения. Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори.

В рамките на изминалия ден са установени общо 39 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол - 17 от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 22 - с над 1,2 промила, а петима са отказали да бъдат тествани. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират осем души, трима са отказалите да бъдат тествани.

От обобщените данни по метода "линеен контрол" са проверени 1990 МПС и 2485 водачи и пътници. За констатирани нарушения са съставени 413 фиша и 116 акта. Установени са трима водачи, шофирали след употреба от 0,5 до 1,2 промила алкохол, и петима - с над 1,2 промила. Трима водачи са установени да управляват под въздействие на наркотични вещества или техни аналози.

МВР хвана 18 пияни и 7 дрогирани водачи за ден

МВР хвана 18 пияни и 7 дрогирани водачи за ден

Общо деветима отказали да бъдат тествани