Заплатите на полицаите имат нужда от повишение и заставаме зад справедливите искания на синдикалните организации в министерството за увеличение на доходите.

Това заяви заместник-министърът на вътрешните работи Стоян Темелакиев пред журналисти за протеста на синдикатите на МВР за увеличение на заплатите.

Темелакиев обясни, че е запознат с протеста на синдикалните организации на полицаите, като подкрепя тяхното право да изразят недоволство си.

Полицаи и надзорници с протест искат реформи и увеличени заплати

Полицаи и надзорници с протест искат реформи и увеличени заплати

Опънаха шатра пред МФ

По думите му с досегашните заплати става трудно. Има неща, които МВР не могат да решат. По отношение на планираните реформи - те вървят ритмично и ангажиментите вече са изпълнени. Социалният диалог между синдикатите и МВР никога не е бил прекъсван.

Той изтъкна, че конкретните стъпки за увеличение на заплатите на синдикатите на МВР минава през увеличение на бюджета на ведомството. Всичко зависи от решенията на правителството и всички чакаме актуализацията на бюджета, подчерта Стоян Темелакиев.

Темелакиев уточни, че в МВР са свършили своята работа и ще уведомят управляващите. Една дълбока реформа в МВР със сигурност ще отнеме повече време от половин година, за да се случат нещата така, както всички искат, каза Темелакиев.

Коментарът си той направи, след празнично честване за 24 май в Академията на МВР, къде увери, че ръководството на МВР ще продължи да подкрепя учебното си заведение.

Той обясни, че празничният 24 май е пътеводител на духовността и достоен ден за удовлетвореност.

В академията на МВР може да се получи отлично образование, тя е среда на научната мисъл, в която се раждат и прогресират разработки за национална сигурност, пожарната и правото. Бъдете все така упорити в налагането на високи стандарти и следвайте пътя на духовността, призова Темелакиев курсантите от Академията на МВР.