Искане за 25% увеличение на заплатите поставиха служители на МВР и на затворите. Те опънаха шатра пред Министерството на финансите (МФ), съобщи БНР.

Освен актуализация на възнагражденията протестът на служителите в МВР и в затворите цели не само по-високо възнаграждение, но и реформи в двете системи

И надзорниците се включват в протеста на служителите на МВР

И надзорниците се включват в протеста на служителите на МВР

Настояват да се погледнат социалните им права

На плакатите е изписано: "Мълчаливо връщате реформите", "МВР не е стартъп, господа политици", "Докога ще си мерите реформите".

Тъй като протестът е символичен, на него не присъстват много служители. Някои от участниците в проявата са довели децата си. От Двата синдиката (на МВР и на надзирателите - б.р.) се заканват, че това ще се промени, ако продължава да няма чуваемост от страна на управляващите.

Шатрата се намира точно до финансовото министерство без да затруднява движението пред него

И полицаите във Видин на протест, искат по-високи заплати

И полицаите във Видин на протест, искат по-високи заплати

Утре ще се проведат в други три града в страната

Вчера вътрешният министър Бойко Рашков заяви, че е изненадан от готвения протест.

"Много е некоректно да се твърди, че ние сме се дистанцирали от тях, напротив, 4-5 срещи от декември досега със синдикатите, разглеждане на различни въпроси, включително и бюджетни такива. И разбира се и структурните промени. Аргументите, че ще протестират, малко така мътни бих ги нарекъл", каза Рашков.

Припомняме, след среща в Министерския съвет на 16 февруари от синдиката на МВР съобщиха, че те излизат доволни от среща в Министерски съвет, но протестите ще продължат така, както те са планирани. Тогава и от синдиката на надзирателите обявиха, че ще се включат в протеста на колегите си от МВР.