Планираме и се подготвяме както за европейските избори, така и за предстоящите абитуриентски балове. Това заяви министърът на вътрешните работи Младен Маринов на блиц контрол в парламентарната вътрешна комисия.

Младенов оприличи действията на МВР около баловете като традиция. Той мисли, че след системно прилагане на мерки, МВР дисциплинирали и абитуриентите.
"Все по-дисциплинирани стават в шествията, в демонстрациите. Надяваме се тази година да е още по-добре", заяви Маринов.

С видео Пътна полиция предупреждава абитуриентите

С видео Пътна полиция предупреждава абитуриентите

Полицейски ескорти ще съпровождат зрелостниците

По думите му МВР взимат всички мерки и имат необходимия ресурс. От министерството дали и съответните финансови разчети във връзка с изборите към Министерски съвет и Министерството на финансите, за да може евентуално и да се планират допълнителни средства, защото изборите съвпадали с 3 почивни дни, пътувания, балове. Това предполагало наличието на целия наличен МВР ресурс, както и полагането на извънреден труд на служителите.

"Сигурен съм, че ще се справим и ще позволим изборите да преминат при един добър обществен ред, и да гарантираме тяхната прозрачност", увери силовият министър. 

След изказването му председателят на вътрешната комисия Цветан Цветанов отправи препоръка към Маринов - МВР да представи в предстоящите няколко седмици мерките, които ще предприемат във връзка с абитуриентските балове, защото "абитуриентите всяка година са различни".

Нови 3 млн. лв. отиват в МВР за неотложни проекти, свързани с Шенген

Нови 3 млн. лв. отиват в МВР за неотложни проекти, свързани с Шенген

Допълнителните средства към МВР не спират да валят