Спецоперация на служители от сектор "Наркотици" към СДВР завърши със задържане на големи количества наркотици след наркосделка в столичния район "Витоша" на 22 февруари. Полицейска акция в района на столичния булевард "Симеоновско шосе" доведе до ареста на двама мъже, следван от претърсване на жилището на единия от тях. В резултат на претърсването е открита наркооранжерия с 63 саксии с растения, оборудване за отглеждането им, електронна везна, суха тревиста маса и бяло прахообразно вещество, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Процесуално-следствени действия са проведени и в подземен гараж, ползван от 40-годишния мъж, откъдето са иззети множество пликове, съдържащи тревиста маса и различни по цвят и вид прахообразни вещества, както и сумата от 560 000 лева. Според експертната справка, иззетите количества включват 5 кг марихуана, близо 2 кг MDMA и почти килограм кокаин.

Първоначално двамата мъже са задържани с полицейска заповед за срок до 24 часа, като е образувано досъдебно производство по чл. 354 А от Наказателния кодекс. Единият от тях, 24-годишният клиент, е освободен след изтичане на мярката. След доклад на материалите в Софийската градска прокуратура, 40-годишният е привлечен като обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража" за срок до 72 часа.

ГДБОП разби оранжерия за специален сорт марихуана във Велики Преслав

ГДБОП разби оранжерия за специален сорт марихуана във Велики Преслав

Задържани са двама души