13 акта са съставили полицаите днес в село Галиче.

От актовете 2 са по Наредбата на община Бяла Слатина, 5 по Закона за българските документи за самоличност, а 6 по Закона за движението по пътищата. Освен това са съставени и 4 фиша, съобщават от МВР.

Припомняме, тази сутрин бе обявено, че в Галиче, община Бяла Слатина се провежда специализирана полицейска операция, разпоредена лично от главния секретар на МВР Георги Костов.

Днес освен 13-те акта полицаите са иззели и 13 пакета с 1100 г ситно нарязан тютюн без български акцизен бандерол. Образувано е бързо производство за установено незаконно прикачване към електропреносната мрежа.

Служителите на реда са проверили 40 души, 40 моторни превозни средства, инспектирали са 12 търговски обекта, училището и детската градина.

Вчера пък главният прокурор Сотир Цацаров нареди на Окръжната прокуратура във Враца да извърши проверка на кметството в с. Галиче, община Бяла Слатина. Проверката ще обхване всички дейности на станалия скандално известен кмет Ценко Чоков.

Освен че кметът стана известен с това, че като част от предизборната си кампания прати свои съселяни на почивка, той бе обвинен от местен човек, че е подпалил колите му.

Освен това синовете на Чоков са забъркани в побой и упражняване на насилие.