Видео и снимки от спецакцията в столичния кв. "Орландовци" от 7 март пусна днес пресцентърът на МВР. 

Кадрите показват ареста на задържаните, както и намерените у тях оръжия, голям брой лични карти, телефони, лаптоп и друга техника. 

Припомняме, че днес Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд искане за постоянен арест на 12 лица по делото ‚Орландовци". 

Спецпрокуратурата поиска постоянен арест за 12 души по делото "Орландовци"

Спецпрокуратурата поиска постоянен арест за 12 души по делото "Орландовци"

За другите двама все още няма внесено искане за постоянно задържане

Групата, по данни на разследващите, се е занимавала с разпространение на наркотици, грабежи, кражби, производство и разпространение на акцизни стоки без бандерол.

Операцията бе проведена от СДВР, Дирекция "Вътрешна сигурност" на МВР и Специализираната прокуратура след близо 7-месечно наблюдение и разследване на престъпната ѝ дейност.

вчера, 8 март, прокуратурата повдигна обвинения на 14 души след спецакцията в столичния квартал "Орландовци".

14 обвинения след спецакцията в "Орландовци"

14 обвинения след спецакцията в "Орландовци"

Групата е действала повече от 3 години

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов съобщи вчера, че двамата полицейски служители, помагали на Гольовците са арестувани.

На 7 март в столичния квартал "Орландовци" беше неутрализирана организирана престъпна група за разпространение на наркотици и грабежи. Тогава започна и разследването на евентуалното участие на двама служители на Второ РПУ в София.

По-късно на същия ден стана ясно, че двамата полицейски служители осигурявали чадър при извършването на конкретните престъпления от Гольовците.