Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд искане за постоянен арест на 12 лица по делото ‚Орландовци", съобщават от държавното обвинение.

За останалите двама обвинени искания не са внесени, тъй като единият в момента изтърпява наказание "лишаване от свобода" за друго престъпление, а вторият не е намерен. Обявен е за издирване и предстои да му бъде предявено обвинението.

Предстои съдът да насрочи час за съдебното заседание.

14 обвинения след спецакцията в "Орландовци"

14 обвинения след спецакцията в "Орландовци"

Групата е действала повече от 3 години

Припомняме, че вчера, 8 март, прокуратурата повдигна обвинения на 14 души след спецакцията в столичния квартал "Орландовци". 

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов съобщи вчера, че двамата полицейски служители, помагали на Гольовците са арестувани.

На 7 март в столичния квартал "Орландовци" беше неутрализирана организирана престъпна група за разпространение на наркотици и грабежи. Тогава започна и разследването на евентуалното участие на двама служители на Второ РПУ в София.

По-късно на същия ден стана ясно, че двамата полицейски служители осигурявали чадър при извършването на конкретните престъпления от Гольовците.

Полицаите, помагали на Гольовците, са арестувани

Полицаите, помагали на Гольовците, са арестувани

Маринов отказа да издава повече информация "от кухнята"