Един от осмината задържани след престрелката на Слънчев бряг – Радослав Попов обясни, че не е бил на местопроизшествието и не знае защо е намесено името му. Според Радослав Попов полицията в Несебър и Бургас си затваря очите за много неща.

 „Не съм бил на престрелката, не зная как се свързва с това името ми. С Митьо Очите не се познавам”. Това обяви пред bTV Радослав Попов от Самаков, един от осемте задържани за стрелбата в Слънчев бряг на 8 юни. Тогава бе убит Александър Алексиев - един от охранителите на Димитър Желязков – Митьо Очите. Самият Желязков бе тежко ранен.

МВР пусна снимки на осем издирвани за престрелката в Слънчев бряг

МВР пусна снимки на осем издирвани за престрелката в Слънчев бряг

Анонимността на информаторите е гарантирана, подчертават от полицията

Радослав Попов твърди, че е имал проблеми с всички останали от снимките (освен него имаше още 7 души – б.р.), разпространени от МВР.

Попов е на 28 години. Той е управител на фирма, която стопанисва имоти в Слънчев бряг. Според информация от телевизията, той работи за вдовицата на убития през 2004 г. Милчо Бонев – Бай Миле – Силвия Панагонова. Син е на един от съдените по делото „килърите” – Янко Попов – Туцо. Бил е освободен половин час след задържането си. Попов твърди, че за престрелката е разбрал от новините.

Младият Попов заяви, че е бил заплашван от собственика на заведението 4You Божидар Кузманов, където беше прострелян Митьо Очите на 8 юни т.г. Той е подавал сигнали в полицията за заплахите, но тя не е предприела нищо. Според Радослав Попов полицията в Несебър и Бургас си затваря очите за много неща.