МВР засилва контрола за спазване на разрешената максимална скорост на движение. Мерките на Пътна полиция са част от операцията на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция TISPOL, която се провежда на територията на държавите членки от днес до 23 април. Операцията се провежда с цел да се подобри пътната обстановка и да намалеят жертвите на пътищата.

От TISPOL отчитат, че превишената скорост е най-сериозната причина за тежките пътни произшествия и жертвите на пътя. През 2016 г. в България шофирането с превишена скорост продължава да е най-голям причинител на катастрофи, като по този показател страната ни е над средното ниво в сравнение с държавите членки на ЕС.

Лек спад на смъртните случаи при катастрофи у нас

Лек спад на смъртните случаи при катастрофи у нас

България остава в черните челни позиции в Европа

Само за изминалото денонощие от МВР съобщават за 18 тежки катастрофи на територията на странта ни. В произшествията са загинали трима души, а други 17 са ранени. Един човек е с опасност за живота.

Освен за превишена скорост, в рамките на операцията ще се извършват и проверки за застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилите.