Софийският градски съд гледа делото, което журналистът Кеворк Кеворкян води срещу бившия премиер и сегашен лидер на ДСБ Иван Костов за изказвания, които уронили авторитета му, и за клевета.

Състав на съда реши до 22 октомври експертиза да сравни приложените по процеса шест видеокасети и един DVD със записи от предавания по БНТ и Би Ти Ви, които имат отношение по делото, с вече готовите стенограми от тях.

За следващото съдебно заседание отново ще бъде призован бившият министър на вътрешните работи Богомил Бонев.

Като свидетели се явиха бившият директор на НСБОП Кирил Радев, Христо Бисеров, Иван Гранитски, Паун Цонев.

В края на 1996 година Емил Димитров-Макарона - собственик на звукозаписната компания "Унисон", е предал на Иван Костов куфарче с долари, заяви бившият директор на Националната служба за борба с организираната престъпност Кирил Радев.

Той каза, че е бил свидетел на това. Емил Димитров-Макарона беше убит на 24 януари 2001 година в столичния квартал "Лозенец".

Пред съда Кирил Радев заяви, че Иван Костов му поръчвал материали срещу Евгений Бакърджиев и Стефан Софиянски. Друг свидетел по делото - Христо Бисеров, заяви, че през 2004 година е участвал в предаване по телевизията във връзка с конференция на СДС.

 Тогава бил изнесъл обективни данни.