20 нелегални имигранти са задържани на ГКПП-Лесово, съобщават от пресцентъра на МВР.

Към 9.30 часа тази сутрин на пункта за влизане в страната пристигнал товарен автомобил „MER“. Тирът бил натоварен с трактори и бил шофиран от 60-годишен турчин.

При извършена от дежурния граничар проверка с газ-анализатор в товарния отсек били отчетени завишени стойности на въглероден двуокис. След това бил извършен оглед на камиона. Униформените установили, че пломбажното въже е срязано и съединено с игла. След това извършили проверка на товарното помещение. Именно там униформените се натъкнали на 10 нелегални имигранти. Те нямали документи за самоличност и твърдели, че са сирийци.

Шофьорът и имигрантите са задържани, уточняват от полицията.

Други 10 незаконни имигранти са задържани вчера на пункта. Те били с афганистански паспорти. Нелегалните пътници били открити в товарен автомобил „Рено“ с румънска регистрация, отново с помощта на газ-анализатор.

Граничарите за изминалото денонощие са предотвратили опити за нарушение на границата на общо 215 имигранти. 62 от тях са се опитали да влязат незаконно от гръцка територия в района на Гранично полицейско управление-Ново село. Те обаче били засечени с термовизионни устройства. След като са видели нашите патрули, са се върнали обратно.

Гръцките власти били уведомени.

На българо-турската граница са предотвратили опитите за нарушения на границата на другите 155 имигранти, допълват от МВР.