Окръжният съд в Благоевград заседава по делото срещу Костадин Тасев, който е обвинен, че е насилвал сексуално 2-годишния си син Сашко.

Близо 2 години съдът не беше готов със заключението си по скандалното дело. Детето продължава да бъде отглеждано в социален дом, като здравословното му състояние е сравнително добро. Майката, за която има готова експертиза, че е със занижен родителски статус, не дойде в съда, съобщава БиТиВи.

На днешното заседание адвокатите на подсъдимия Костадин Тасев поискаха да бъде направена поредната експертиза на детето.

„Мотаят ме тук нагоре-надолу, само разходи и нерви, а детето ми още не е излекувано. И още ме съдят и на какво основание ще ме осъдят и аз не знам", коментира самият Тасев.

Припомняме, Костадин Тасев е обвинен, че в периода 30.04.2009 г.-15.02.2010 г. е блудствал с малолетното си дете, в резултат на което му е причинил тежка телесна повреда - разкъсвания в дълбочина на стената на дебелото черво и пикочния мехур, довели до постоянно общо разстройство на здравето, опасно за живота.

Според обвинителния акт, на този ден бащата Костадин е проникнал с пръст в ануса на сина си. Това е разкъсало в дълбочина стената на дебелото черво и пикочния мехур, което пък е довело до постоянно общо разстройство на здравето и опасност за живота на детето.