"На коя линия е МВР?" Такъв въпрос отправиха от Синдикалната федерация на служителите на МВР (СФСМВР) на протест пред сградата на бившия Партиен дом - сега Народното събрание. От Синдикалната федерация категорично отхвърлят идеята да се вземат средства от перото за детските надбавки и те да бъдат прехвърлени, за да се вдигнат заплатите на служителите на МВР.

Заместник-председателят на СФСМВР Илия Кузманов заяви пред журналисти, че служителите на МВР наистина са на първа линия и наистина работят по овладяване на пандемията от коронавируса. Той определи като гнусна провокация и инсинуация държавата да вземе парите за детски надбавки, за да бъдат увеличени заплатите на служителите на МВР.

ВМРО отказва да прави крачка назад за детските

ВМРО отказва да прави крачка назад за детските

Децата не трябва да се делят по доходен принцип

"Не си оттегляме думите, възмутени сме и очакваме, че интелигентността на гражданското общество няма да приеме това внушение, защото то не е истина", категоричен бе Кузманов.

Той подчерта, че благодарение на политическото и професионалното ръководство на СФСМВР не се е стигнало до оставки в синдикалната федерация. Вчера имаше наченки, стопирали сме ги и се надявам да не се повторят, защото ако се повторят, медиите веднага ще бъдат информирани, увери Илия Кузманов.

Нашите протести са морални, законни и културни, а ще бъде много грозно, ако изместим темата за това какво се полага на служителите в противоборство с наши ръководители, посочи той.

С 15% увеличават заплатите на полицаи и пожарникари

С 15% увеличават заплатите на полицаи и пожарникари

Увеличението влиза в сила от 1 януари 2021 г.

"Нашата работа не е да конструираме бюджета и не бихме искали да лишим хората в България от каквито и да било средства, с които се подобрява тяхното жизнено и икономическо равнище". От полицейския синдикат са убедени, че увеличението на техните заплати може да се получи, без да страда комфортът на другите хора и граждани. Средства, по думите на Кузманов, има.

Той се надява провокацията с обявеното взимането на детските надбавки да не е планирана, а да е плод на непрофесионализъм.

Илия Кузманов настоя деветнадесетте човека, подписали се под мотивите за едно такова увеличение на заплатите на служителите на МВР за сметка на детските надбавки, да си тръгнат: "Такива хора не могат да представляват интересите на българските граждани.".

СФСМВР настоява за извинение, напускане и продължаване на преговорния процес по увеличение на основните заплати на служителите на МВР, без това да се ползват детските надбавки.