Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт за отрязани 14 бр. дървета от парк "Западен парк" в столицата. На 11 февруари 2017 г., обвиняемият Веско Методиев решил да сече дърва за огрев на територията на "Западен парк" в София.

Той се качил в каруца с впрегнат кон и около 14:40 часа на същата дата отишъл в парка. След като оставил каруцата на една от алеите в парка, той навлязъл сред дърветата и с брадва започнал да сече различни видове дървета, общинска собственост.

Действията на Методиев са забелязани от свидетелите Х. Н. и К, които по същото време се разхождали в парка. Тe веднага съобщили за случващото се на МВР, като на място били изпратени полицейските служители при 03 РУ-СДВР - св.Й. и И., които задържали обвиняемия Методиев, а по случая е образувано досъдебно производство.

В хода на производството на Методиев е повдигнато обвинение, което се наказва с наказание "лишаване от свобода" до пет години. Разследването е приключено под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура, като на 25 януари е внесен обвинителен акт срещу Методиев за описаното по-горе деяние.

Предстои делото да бъде насрочено за разглеждане в Софийски районен съд.