По време на извънредното заседание на Министерския съвет в събота бяха набелязани бързи мерки за спиране на тенденцията за увеличение на смъртните случаи по пътищата. Водихме много сериозен дебат, каза вътрешният министър Валентин Радев на брифинг след заседанието.

Някой от мерките, които обсъдихме са обединение на контролните органи, след което и промяна в законодателството, обясни Валентин Радев.

Правителството решено на всички мерки, за да намали смъртността по пътищата
Обновена

Правителството решено на всички мерки, за да намали смъртността по пътищата

Разделят Закона за движение по пътищата на две, обясни Московски

Дадохме си много кратки срокове и с помощта на колегите от другите министерства, ще успеем да овладеем този процес. Министър Радев заяви, че някои от мерките не могат да бъдат реализирани бързо, но правителството е решено на всичко, за да спре покачването на смъртността по пътищата.

Войната по пътищата и качеството на храните събраха съботно МС

Войната по пътищата и качеството на храните събраха съботно МС

От 1 юни започва туристическия сезон и е нужен денонощен контрол

На извънредното заседание на Министерски съвет, свикано от премиера Бойко Борисов, присъстваха и зам.-министрите на МВР Красимир Ципов и Стефан Балабанов.
Там бяха и главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов, директорът на Главна дирекция "Национална полиция" главен комисар Христо Терзийски, заместникът му старши комисар Тодор Гребенаров и началникът на отдел "Пътна полиция" в ГДНП комисар Бойко Рановски.