Междуведомственото звено, в което влизат представители на прокуратурата и МВР, отчете дейността близо месец след създаването си. Основната цел на въпросната структура - борбата с трафика и разпространението на наркторични вещества и противопоставяне на нелегалната имиграция.

Статистиката само за месец - 612 души са задържани за трафик на наркотици, а 406 - за трафик на мигранти. Звеното ще изготвя ежемесечни доклади, които ще се предоставят на ръководството на МВР.

Разкрити са и 21 лаборатории за производство на наркотици в страната, като за това са образувани 479 досъдебни производства.

Осем задържани при спецакция срещу наркоразпространението в Благоевградско

Осем задържани при спецакция срещу наркоразпространението в Благоевградско

Ще бъдат унищожени над 600 килограма канабис

"Разкрита бе високотехнологична лаборатория за производство на синтетични наркотици (метамфетамин), посочи заместник-шефът на ГДБОП старши комисар Димитър Кангалджиев. И даде подробности - въпросната лаборатория можела да произвежда около тон прекурсори, нужни за производството на наркотика, който пък от своя страна се търгувал, както у нас, така и в чужбина, на цени над 10 000 евро за килограм.

А що се касае до борбата с нелегалния мигрантски поток - извършени са над 502 специализирани полицейски операции по такива сигнали, задържани са около 3700 нелегално пребиващи у нас чужденци, основно то Афганистан, Сирия, Мароко и Пакистан.

"От годините работим добре с колегите, това ще продължи", отговори на въпрос на News.bg той относно състоянието на съвместната работа между прокуратурата и политическото ръководство на МВР.

Припомняме, че преди дни съпредседателят на "Продължаваме промяната" и бивш премиер Кирил Петков зави, че доверието му към главния прокурор Борислав Сарафов е "под всякаква критика".

Хванаха след гонка шофьор на нелегални мигранти в центъра на София

Хванаха след гонка шофьор на нелегални мигранти в центъра на София

Той обаче успя да свали чужденците от колата преди да го хванат и му се размина с акт