Пожарните екипи в страната да реагирали на над 150 сигнала през последните 24 часа. Най-много сигнали е имало на територията на областите Ямбол, Враца, Ловеч, Плевен, Велико Търново и София.

Сигналите са били свързани с влошената метеорологична обстановка и проливните валежи. От МВР нямат информация за пострадали и бедстващи хора.

В Ямбол получените сигнали са около 40, като най-много от тях са за наводнения. И към момента на място има пожарникарски екипи, които изпомпват вода.

В област Враца от град Мизия са подадени 16 сигнала за наводнени мази и приземни етажи. Заради преливането на язовир "Рогозен-1" с 3м3/с към 13:00 часа, е обявено бедствено положение от кмета на общината.

Бедствено положение в три врачански общини

Бедствено положение в три врачански общини

Заради проливните дъждове

Пожарникарите в столицата също са получили десетки сигнали. Наводнени приземни етажи на жилища има основно в зоната на Малинова долина и кварталите около южната дъга на Околовръстния път.

В област Ловеч все още отводняват 50 имота в село Катунец. Водите на река Катунешка заляха две мостови съоръжения, които водят към квартал с 40 жители. Службите са осигурили доставка на храна, вода и медикаменти.

Частично бедствено положение в град Мизия заради валежите
Обновена

Частично бедствено положение в град Мизия заради валежите

Наводнени са къщи и улици

На територията на общините Червен бряг и Плевен са постъпили 12 сигнала за наводнения. В дежурната част на пожарната служба във Велико Търново са получени получени 6 сигнала за наводнени имоти. Наводнен е и част от четвъртокласен път между жп гара Джулюница и село Бреговица.