Над 2500 контрабандни текстилни изделия и близо 350 контрабандни парфюма и тоалетни води задържаха митничари при проверка на автобус с турска регистрация, съобщават от Агенция "Митници".

Спрян за проверка е автобус, пътуващ от Турция към Румъния и Западна Европа. Установено, че в него се превозват над 2500 текстилни изделия и близо 350 парфюма и тоалетни води. Установено е, че те са собственост на четирима от пътниците.

За по-голямата част от дрехите - 2495 броя панталони от кожа и текстил, дънки, рокли, поли, якета и други, с обща стойност близо 52 000 лева, е установено, че са собственост на турски гражданин. Срещу него е образувано дознание, нарушителят признава вината си и сключва споразумение с Окръжна прокуратура Русе за 2 години условна присъда с 4 години изпитателен срок и 10 000 лева глоба, одобрено от Окръжен съд Русе.

В същия автобус служителите на реда установяват, че и други трима пътници пренасят контрабандни стоки в по-малки количества - общо 349 парфюма и тоалетни води от множество марки, както и 54 спортни комплекта.

По трите случая се съставени актове за административни нарушения.