Продължават специализираната полицейска операция за противодействие на контрабандни акцизни стоки. Само през вчерашния ден, на територията на четирите области са задържани общо над 53 000 къса цигари и над 400 кг тютюн.

В хода на реализираната акция, в Кюстендил е задържан 49-годишния В.Х. от Перник, който превозвал в автомобила си 44 000 къса цигари, без български бандерол.

Други 6440 къса контрабандни цигари са открили видински полицаи при проверки на адреси и търговски обекти. От пет имота в кв. "Нов път" те иззели 5 060 къса цигари, без бандерол, а от дома и търговския обект на 66-годишна жителка на Белоградчик още 1 380 къса.

Паралелно с това полицаи на ОДМВР-Хасково спрели за проверка товарен автомобил "Ситроен", шофиран от 26-годишен пловдивчанин. С него пътувал и 35-годишен мъж. При инспекцията те открили 31 чувала, пълни с общо 400 кг нарязан тютюн.

Други 1848 къса цигари без бандерол са иззети от адреси в Хасково, Димитровград и Харманли. При проверка на 48-годишния И.Д., служители на ОДМВР-Търговище открили и иззели 16 кг ситно нарязан контрабанден тютюн.

По всички случаи са образувани досъдебни производства за престъпление по чл.234 от НК, уведомена е прокуратурата. Работата по случаите продължава.