Окръжна прокуратура - Благоевград води разследване по образувани досъдебно производство за незаконно държане на високорискови наркотични вещества с цел разпространение и отглеждане на растения от рода на конопа в нарушение на установените правила. 

Към наказателната отговорност са привлечени С.Х. (на 27 години) и А.А. (на 41 години). През нощта на 27 септември, в местността "Клетище" в района на с. Влахи, област Благоевград, двамата, в съучастие, без надлежно разрешително държали коноп с цел разпространение. Общото количество на дрогата възлиза на 130,39 килограма, разпределено на 7 части.

В хода на разследването на случая е установено, че от пролетта на 2020 г. до 28.09.2020 г., в обособена нива с площ от 700 кв.м. на същото място, обвиняемите засадили и отглеждали 411 растения от рода на конопа (марихуана). Общото им тегло възлиза на 781,585 килограма.

С постановление на наблюдаващия прокурор обвиняемите са задържани за срок до 72 часа. Предстои внасянето в съда на исканията за налагане на мерките за неотклонение "задържане под стража" спрямо Х. и А.

Действията по разследването продължават. Установява се съпричастността на други лица към извършените престъпления.