Масови проверки в 54 търговски обекта в петте общини, обслужвани от РУМВР - Казанлък, проведоха служители на икономическа и криминална полиция.

В 15 от търговските обекти са открити различни видове и количества цигари без бандерол, с бандерол от стар образец и небългарски бандерол -  общо над 9500 кутии цигари. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Специализираната полицейска операция за контрол върху търговията с акцизни стоки е била проведена от 6:30 до 15 ч. днес с участието на представител от митническа агенция - Пловдив.

Най-голямо количество - около 7 500 кутии цигари без бандерол - е иззето от склад за търговия на едро на ул. "Козлодуй" в Казанлък.

В дома на мъж от с. Горно Черковище, освен около 500 кутии цигари без бандерол са намерени и иззети две незаконно притежавани ловни пушки (12 и  16 калибър) и нарезна карабина с оптика (22 калибър), а в жилище в Казанлък е открита и полицейска униформа.

Образувани са три досъдебни производства по чл. 234 от НК и едно - по чл. 339 от НК.

На търговците, в чиито обекти са намерени по-малки количества цигари без акцизен бандерол ще бъдат съставени актове за установени административни нарушения.