Надзиратели от затвора в Бобов дол излязоха на протест, съобщава БНT. Надзирателите от Бобов дол са поредните протестиращи след служителите на затворите в София, Пловдив, Бургас, Варна и Стара Загора.

Над 50 души охранители в затвора в Бобов дол протестираха днес. В затвора присъди излежават около 500 души, те са охранявани от общо 90 надзиратели.

Цацаров разговаря със Синдиката на надзирателите

Цацаров разговаря със Синдиката на надзирателите

Проблемите не са преодолени досега

Исканията на протестиращите са за по-добри условия на труд и по-високо заплащане. Ако исканията им не бъдат чути, надзирателите ще продължат протестните си действия.

Председателят на синдикалното дружество "Бобовдол" и надзирател в затвора - Здравко Глухарски обясни, че протестиращите искат по-високи заплати.

Надзирателите протестират в още два града

Надзирателите протестират в още два града

Протести има във Враца и Варна

"Исканията ни са 20% увеличение на заплатите, увеличение на бройката надзиратели, защото сме на санитарния минимум и изравняване на социалните плащания, условията на труд в МВР са 190 лева, при нас са 90 лева", изтъкна Глухарски и добави, че от януари 2018 година минималната заплата става 510 лева, а новопостъпил служител започва на 540 лева.

И пазарджишките надзиратели протестират

И пазарджишките надзиратели протестират

Заканиха се да протестират с полицаите