Надзирателите в страната отново излизат на протест. Срещата между министъра на правосъдието Цецка Цачева и представителите на Синдиката на служителите в затворите в България е преминала без резултат.

По информация на БНР ръководството на двата синдиката на надзирателите - Управителните съвети на Синдиката на служителите в затворите и Синдикат "Охрана", провеждат съвместно заседание, на което обсъждат евентуални протестни действия.

И пазарджишките надзиратели протестират

И пазарджишките надзиратели протестират

Заканиха се да протестират с полицаите

Според синдикатите на надзирателите преговорите, които са водени през последните 6 месеца, са провал.
Припомняме, служителите в затворите настояват за 20% увеличение на заплатите и за откриване на повече работни места в системата. До сега надзирателите са получили 5% увеличение.

Срещата с правосъдния министър Цецка Цачева беше поискана от Синдиката на надзирателите. Синдикатите искаха информация за развитието около исканията им за увеличаване на заплатите и повече щатни бройки.

По първоначална информация на срещата с Цачева днес е станало ясно, че няма положително развитие по исканията.

Възможно е надзиратели и съдебна охрана да излязат протестно пред работните си места на 29 януари, понеделник, когато е професионалният им празник.

Цацаров разговаря със Синдиката на надзирателите

Цацаров разговаря със Синдиката на надзирателите

Проблемите не са преодолени досега

Стана ясно още, че в хода на срещата Цачева е информирала присъстващите, че писмото, което синдикатите изпратили до правосъдното министерство на 16 януари и което поставя въпроса за актуализиране на бюджета на Министерството на правосъдието, е било препратено още същия ден по компетентност към Министерството на финансите.

Цачева обяснила на синдикатите, че разпределението на средства става само в бюджетната рамка, а надзирателите вече получили и 5% увеличение на възнагражденията от 1 януари, съгласно утвърдения за 2018 г. бюджет.

Правосъдният министър е обяснила и че продължава да отстоява виждането си за равнопоставено третиране на структурите в сектор "Сигурност".