Вътрешният министър в оставка Валентин Радев награди 96-ма граничари от РДГП-Елхово и техни колеги от Бургас и Смолян, съобщиха от МВР.

"Вашите усилия в опазването на границата са равносилни на подвиг, благодаря ви за това", каза Валентин Радев на граничните полицаи на РДГП-Елхово.

Той подчерта, че постоянните усилия на граничарите ни са високо оценени както от правителството, така и от европейските ни партньори.

Министър Радев изтъкна дейността на граничарите ни по време на миграционната вълна, заляла Европа и стореното от тях в името на сигурността на европейските граници. По думите му, това безспорно ще остане като ясен знак, че България не само може да бъде сигурен партньор, но и пример за останалите страни в опазването и граничния контрол.

"Всичко това е дело на неуморния труд и на усилията на граничните полицаи, които са равностойни на истински подвиг, заяви категорично вътрешният министър. Водено от грижа към тях, политическото и професионално ръководство се стреми да им осигури адекватната техника и оборудване, с което да посрещат предизвикателствата подготвени и защитени", каза Радев.

Припомняме, първоначално полицаи от вътрешността на страната бяха командировани на границата без каквито и да са условия за работа и живот. Те спяха в палатки през зимата.

МВР изпраща 1400 полицаи по границата

МВР изпраща 1400 полицаи по границата

Вътрешният министър Цветлин Йовчев е ядосан на „непокорните"

Благодарност от името на своите колеги изрази директорът на РДГП-Елхово комисар Деян Моллов. По думите му граничарите доказват своя професионализъм и умения в името на сигурността на гражданите на страната и на Европа. Той подчерта, че тези усилия са общо дело и в тях участват всички гранични служители.

На тържествената церемония, на която присъстваха главният секретар на МВР гл. комисар Младен Маринов, директорът на ГДГП гл. комисар Светлан Кичиков и директорът на ОДМВР-Ямбол ст. комисар Генчо Иванов, министър Радев връчи награди на 96 гранични полицаи на РДГП-Елхово.

Шестима от тях получиха служебни пистолети, един - Почетен знак II степен, 11 - Почетен знак III степен, а останалите, сред които и двама гранични служители от РДГП - Бургас и Смолян, бяха отличени с грамоти и парични награди. Колективни награди бяха дадени и на служителите от ГПУ-Малко Търново, Средец, Болярово и Свиленград.

На церемонията присъства и областният управител на Ямбол Димитър Иванов и от кмета на Елхово Петър Киров.