Въоръженият мъж, който нахлу вчера в сградата на президентството, е задържан в Първо районно управление. Предстои да се изяснят и мотивите за престъплението му. "Доколкото е ясно, не е показал оръжието и не е заплашвал никого с него, но най-вероятно е показал такива намерения", коментира Маринов.

Вътрешният министър посочи, че арестуваният е осъждан за непредумишлено убийство, затова и по-рано оръжието му е било отнето. Оръжието е на съпругата му, стана ясно от думите на Маринов. В момента се проверява как се е сдобил с него и дали пистолетът е съхраняван правилно

Въоръжен нахлу в президентството, задържан е
Обновена

Въоръжен нахлу в президентството, задържан е

Отведен е в Първо районно управление, където се изясняват мотивите за действията му

Ще се докладва в прокуратурата и ще се прецени дали има достатъчно данни за извършено престъпление и каква ще е мярката, заяви Младен Маринов.

Министърът заяви, че е удовлетворен от реакцията на служителите, която показва, че има добро взаимодействие със служителите на НСО и че добре охраняваме сградите, които представят институциите в Република България.

Маринов посъветва шофьорите да се съобразяват с метеорологичната обстановка. Той призова да тръгваме навреме, за да стигнем цели. По думите му, има шофьори, които изпреварват, засичат, навлизат в кръстовището и възпрепятстват движението в другата посока.

Шофирайте и ходете внимателно

Шофирайте и ходете внимателно

Полицията апелира всички - и шофьори, и пешеходци

Основно катастрофите на пътя, според него, се дължат на липсата на толерантност.

Младен Маринов не посочи какъв е неотложният ангажимент, заради който е трябвало да отложи срещата при правосъдния министър Цецка Цачева по темата за условията в българските арести.

Цацаров и Маринов отложиха срещата за условията в арестите

Цацаров и Маринов отложиха срещата за условията в арестите

И двамата имат неотложни ангажименти