Проверяват полицаи, получили сигнал за неадекватен таксиметров шофьор в Стара Загора, съобщи БНР.

На клип, публикуван във "Фейсбук" от клиент в таксито, се вижда как шофьорът пие алкохол. Полицията е уведомена за случая чрез тел. 112 от от клиента, който пътувал с приятелката си около 15 минути с таксиметровия автомобил. "Когато затвори прозорците, усетих лека миризма на джибри. Не знам какво пиеше, но по действията му през цялото пътуване, мога да твърдя, че може би е алкохол", разказва той той.

По думите на шефа на Областната дирекция на МВР в Стара Загора старши комисар Лазар Христов таксиметровият шофьор не е установен навреме. Затова в полицията се извършва проверка и ще има дисциплинарно наказани служители.

Задържаха 35-годишен шофьор на такси без книжка, след опит да подкупи полицай в София

Задържаха 35-годишен шофьор на такси без книжка, след опит да подкупи полицай в София

Мъжът се опитал да представи на полицаите английско свидетелство за обучаващ се

Съгласно утвърдените правила, нашите колеги са длъжни да реагират на всеки един такъв сигнал, да подадат обратна връзка към подателя на сигнала, което не е направено, и това отчитам като пропуск в работата на колегите на терен, коментира той.

Средно от 6 до 8 шофьори с над 1,2 промила алкохол установява полицията в Старозагорско за седмица, като автомобилите им се отнемат. С 60-70% повече са проверките по пътищата на областта през тази година, в сравнение с миналата, по данни на полицията.

Пиян водач заплашва полицай с газов пистолет в Берковица

Пиян водач заплашва полицай с газов пистолет в Берковица

Той е задържан за срок до 24 часа