Проверка на сделката за купуване на дипломатическия клуб "Бояна“ в София е започнала Националната агенция по приходите, съобщава БНР, като се позовава на говорителя на НАП Росен Бъчваров.

Дипломатическият клуб бе купен за 8.5 млн. лева от старозагорска фирма "Ексклузив уеб дизайн“, която собственост на трима съдружници - младежи на възраст от 20 до 24 години. 

Две фирми купуват тръжна документация, като едната е "Приор“ - фирмата, която стопанисва дипломатическия клуб "Бояна“ от 2011 година срещу месечен наем. Тази фирма изобщо не се явява на търга, въпреки внесения депозит от 1.2 млн. лв.

Втората фирма е старозагорската "Ексклузив уеб дизайн“ и на търга се явява само тя, като предлага началната цена от 8,5 милиона лева.

Сделката е извършена на 7 септември.

В двуседмичен срок собствениците на фирмата трябва да представят в Агенцията две декларации – едната за произход на капитала, втората – по Закона за мерките срещу изпирането на пари. Едва след това Надзорния съвет на Агенцията по приватизация ще се произнесе окончателно за сделката.

От старозагорската окръжна прокуратура заявиха, че нямат основания да проверяват фирмата, която е регистрирана на 9 октомври миналата година с 3 лева уставен капитал.