До напрежение се е стигнало тази вечер на протест пред сградата на Районното полицейско управление в Нова Загора, съобщава БНР.

Десетки граждани са поискали повече сигурност и отправили упреци към полицията, че не си върши работата.

Сградата и полицаите са били замеряни с яйца, домати и бутилки с минерална вода в знак на недоволство към работата на полицията в града.

Началникът на Районното управление главен инспектор Стефан Динков коментира, че прави всичко по силите си, но не достигат полицаи и ще поиска сили на жандармерията, "докато се успокои обстановката".

Криминално проявен рани смъртоносно с нож човек в Нова Загора
Обновена

Криминално проявен рани смъртоносно с нож човек в Нова Загора

Извършителят е задържан за 72 часа и обвинен в умишлено убийство

Припомняме, криминално проявен нападна с нож и рани смъртоносно 52-годишен мъж в Нова Загора. Извършителят е задържан за 72 часа и обвинен в умишлено убийство.

Престъплението е квалифицирано по чл.115 от НК. В хода на разследването е установено, че убийството е извършено с нож, с който са нанесени удари в тялото на пострадалия. Към настоящия момент Д.Д. има седем предходни осъждания. Те са за престъпления срещу собствеността на гражданите и за управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол.

Предстои прокуратурата да поиска от съда обвиняемият да бъде оставен в ареста за постоянно.

Убитият е съпруг на съдийка от Нова Загора. По първоначална информация извършителят на престъплението е психично болен. Преди седмица е трябвало да бъде настанен в лечебно заведение, след като намушкал непознат.