Във връзка с възникнала физическа саморазправа между лишени от свобода в Централния софийски затвор Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" (ГДИН) съобщава, че ситуацията е овладяна своевременно.

Участниците във физическата саморазправа веднага са предадени на дежурен прокурор. Ситуацията в Софийския затвор е спокойна. Дежурният униформен състав ще бъде увеличен за почивните дни. Конфликтът между лишените от свобода е възникнал по време на техен престой на открито. На трима лишени от свобода е била оказана медицинска помощ.

Според затворниците цитирани от Нова Телевизия, масовият бой възникнал между приближените на Красимир Димитрашков, който е осъден за убийство в наркокомуната в Белмекен и затворници, близки на Върбан Борисов - Боксьора, осъден за грабежи.

По първоначална информация спорът е възникнал като отмъщение заради вчерашен конфликт, при който мъж е бил пребит. Мъжът отказал да разпространява наркотици в затворническото общежитие.

Според сигнала няколко затворници са пострадали и са били настанени в болницата на затвора. Според затворниците, в побоя са участвали десетки лишени от свобода.