Служители на Криминална полиция и полицаи от Самоков са заловили в момент на сделка с наркотици дилирът и неговия шофьор, както и двама клиенти.

Продавачите на дрогата са на 19 и 20 години и двамата от село Говедарци. Задържаните клиенти са на 29 и 30 години от Самоков.

При претърсването у 19-годишния дилър с инициали Х.Ш. криминалистите открили полиетиленов плик, съдържащ зелена тревиста маса, която при направения полеви наркотест реагирала на марихуана. В лекия автомобил, с който той се придвижвал, била намерена кутия за цигари със саморъчна свита цигара от марихуана.

Последвало претърсване и на адреса в село Говедарци, където живее мъжът. От там криминалистите иззели още четири полиетиленови плика, съдържащи марихуана, както и електронна везна и мелничка.

Четиримата мъже са задържани с полицейска мярка за 24 часа. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.354 а ал.1 от НК.

След доклад в Окръжната прокуратура на Х.Ш. е повдигнато обвинение за престъпление по чл. 354а, ал. 1 от НК и му е взета мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 300 лв.