Апелативният съд във Варна потвърди определение на Варненски окръжен съд, с което на 27 март 2007 година бе определена първоначална мярка за неотклонение „задържане под стража" спрямо 27-годишният Венцислав Л. Цанев от квартал "Аспарухово", задържан с повече от 300 грама хероин.

Въззивната инстанция отхвърли като неоснователна жалбата на Цанев, за когото са събрани достатъчно преки доказателства, че е извършител на наркопрестъплението.

Апелативните съдии потвърдиха извода на първоинстанционния съд, според когото от събраните до този момент доказателства - разпити, свидетелски показания, протоколи за оглед и изземване може да се направи обосновано предположение, че именно Цанев е извършител на престъплението, за което му е повдигнато обвинение.

Венцислав е обвиняем по дознание на Областната дирекция на полицията във Варна, след като при полицейска проверка в автомобила, управляван от него са били открити малко повече от 300 грама хероин.

Към своите аргументи съдът прибави и факта, че наркотикът е в голямото количество, а откритата при обиска електронната везна, води до извода, че младият мъж разпространява хероин.

Наказанието, което законът предвижда за такова престъпление е от 3 до 12 години затвор и ако е с по-лека мярка за неотклонение Венцислав Цанев може да се укрие, или да извърши друго престъпление.

Определението на Варненския апелативен съд не подлежи на обжалване.