Солунската полиция арестува трима българи, които в продължение на пет месеца са оказвали жестоко насилие върху 37-годишна българка
Жертвата е освободена и се намира в болница.

С коментар "Непозната жестокост за европейските нрави" гръцките телевизионни медии информираха за насилие върху 37-годишна българка.

По данни от полицията жената, чието име не се споменава, е била държана 5 месеца от трима български граждани, които са я били и изнасилвали в селскостопанска сграда в Адендрус, област Солун.
Според „International Herald Tribune" българката е била държана като заложница четири месеца и похитителите й са искали от нея 3 500 евро за нелегалното й транспортиране в Гърция.

За да не може да избяга жертвата е била вързана през цялото време, била системно бита и изнасилвана.
Похитителите са я горели с ръжен и са я държали да виси с главата надолу с часове. Освен това жената е била насилвана да яде животински тор от фермата, където е била държана.

Директорът на полицията в Солун Ставрос Апостолидис каза за медиите: "Българката има множество травми по тялото от мъчение и е в отчаяно психическо състояние от глад и системно изнасилване".
Тя е разказала на полицията, че са й давали по едно парче хляб на ден. Освободената българка е на лечение в болница.

До жертвата полицията достига след като в петък арестува трима български граждани - един мъж и две жени, срещу които е имало доказателство, че са организирали нелегален канал за емигранти
Акцията е предприета от полицията след като семейството на жертвата се е свързало с властите в България, уточнява „International Herald Tribune", позовавайки се на информация на АП.

Според Апостолидис контрабандистите са транспортирали жената и нейния 40-годишен съпруг в Гърция през месец юни, за да работят.
Жената е взета за заложница, след като съпругът й е бил заловен от властите, че пребивава в страната незаконно и е бил депортиран.

Твърди се, че похитителите са заплашвали мъжа, след като се е върнал в България, както й двете деца на семейството - 16-годишната им дъщеря и 11- годишният им син, които живеят близо до Бургас.

Трафикантите обещавали работа, но при пристигане в Гърция отнемали документите на жертвите и ги принуждавали да работят безплатно.
Срещу тримата престъпници е повдигнато обвинение за членство в престъпна група, отвличане, сексуално насилие и изнудване.

Гърция е главна транзитна точка за имигрантите, които искат да влязат в ЕС, коментира изданието.
То припомня, че България се е присъединила към Евросъюза на 1 януари тази година, но все още трудовият пазар в Гърция и редица други страни от Еврозоната е затворен за българи.

Средната заплата в България е 180 евро - около пет пъти по-ниска от тази в Гърция, коментира вестникът.