Представител на националната телевизия, в която премиерът Бойко Борисов дал изявление, е заявил в съдебната зала, че не може да гарантира, че на записа е премиерът. Самият запис бил на официалния сайт на телевизията. Това се е случило в делото, което лидерът на "Изправи се.БГ" Мая Манолова води за изявлението на Борисов за купуване на гласове преди местните избори през 2019 година.

Става дума за едно клеветническо изявление в национален ефир, ден преди балотажа на местните избори в София, лично на премиера Борисов, заяви Манолова.

Отложиха делото на Манолова срещу Борисов

Отложиха делото на Манолова срещу Борисов

Премиерът не се е явил на заседанието по делото

Припомняме, Мая Манолова заведе дело срещу премиера за клевета заради изказването му ден преди втория тур на кметските избори в София, че Манолова и екипът й са били във Волуяк, за да "правят уйдурма и да спазаряват роми", които да твърдят, че ГЕРБ и Фандъкова им плащат, за да гласуват.

За развоя на съдебното село съобщава Мая Манолова и адвокатът й Минчо Спасов. На предишното насрочване делото бе отложено заради неявяване на Борисов.

Мая Манолова пита сега дали съдът ще застане зад буквата на закона и зад фактите по делото или ще се поддаде на други внушения. Тя настоява Борисов да дойде лично в съда и да каже дали е казал тези думи.

Според нея това е манипулация и нерегламентирано включване в кампанията с чудовищна лъжа.

Борисов разкри каква ромска уйдурма готви Манолова на Фандъкова

Борисов разкри каква ромска уйдурма готви Манолова на Фандъкова

Братя Галеви отвън й помагали