От днес, 07.02.2018 г., разследването по инцидента в курорта "Боровец", при който загина малкият син на транспортния министър Ивайло Московски е възложено на Национална следствена служба.

Това става с постановление на главния прокурор и по предложение на административния ръководител на Окръжна прокуратура - София и наблюдаващия прокурор, съобщиха от прокуратурата.

Досъдебното производство е образувано на 02.02.2018 г. по реда на чл.212 ал.2 НПК, за причинена по непредпазливост смърт на Кристиян Ивайлов Московски - престъпление по чл.122 ал.1 НК. 

4-годишният син на министър Московски загина в Боровец
Обновена

4-годишният син на министър Московски загина в Боровец

По първоначални данни е станал инцидент на писта с моторна шейна

Припомняме, инцидентът стана на 02.02.2018 г., около 15.00 ч., в землището на курортен комплекс "Боровец" при инцидент с моторна шейна.

Досъдебното производство е започнато под наблюдението на Окръжна прокуратура - София.

Полицията работи по инцидента на Боровец

Полицията работи по инцидента на Боровец

Разследването ще отнеме време

До този момент са извършени пет огледа на местопроизшествието, разпитани са седем свидетели, изготвена е съдебномедицинска експертиза на трупа, изискана е справка от "КАТ-ПП" при ОД МВР София, възложени са ОИМ.

По делото следва да бъдат разпитани голям брой свидетели и да бъдат назначени множество съдебни експертизи. Други действия по разследването изискват и специфични знания за разрешителния режим и правилата за ползване на моторни шейни.