Срещу неизвестен извършител е формулирано разследването, което се води по катастрофата, в която участва и заместник кметът на Стара Загора Йордан Николов.

Разследването се води от районна прокуратура Казанлък и е за причинена средна телесна повреда – счупена ключица на лявата ръка. Престъплението е  по чл.343 ал.1 б.“б“ във връзка с чл.342 ал.1 от Наказателния кодекс.

Вчера около 12,40 часа два автомобила катастрофираха на пътя Стара Загора – Казанлък, близо до село Тулово. От колона от три автомобила са се блъснали първият и третият, като инцидентът е станал при едновременно предприемане на отклонение в ляво и изпреварване. Двата автомобила излязоха от пътното платно.

Първият автомобил, марка „Сузуки Витара”, е управляван от Димитър Стоянов, който е завил на ляво, а третият автомобил, марка „Опел Вектра”, също със старозагорска регистрация, е предприел изпреварване. Именно този автомобил е бил управляван от зам.-кметът на Стара Загора Йордан Николов. И двамата водачи са били сами в автомобилите.

Вторият автомобил не е установен до момента.

И двамата водачи са тествани с дрегер за наличие на алкохол в кръвта, като и на двамата пробата е отрицателна.

Димитър Стоянов е пострадалият при катастрофата, като е бил прегледан в МБАЛ-Стара Загора. Установено е, че му е счупена ключица на лявата ръка.

Разследването за установяване на причините за пътното произшествие продължава под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък, назначени са автотехническа  и автооценителна експертизи.