Съдиите Цариградска и Лазаров не са единствените, които са заплашвани от Мартин Божанов - Нотариуса. Бившият председател на Съюза на съдиите Нели Куцкова знае и за други "много" случаи, но те още мълчат. "Не си мислете, че няма и други подобни случаи, които не са публични до момента", допълни тя.

В студиото на Нова телевизия Куцкова припомни случая с Красьо Черния и неговите схеми за влияние и търговия в съдебната система. Тогава случая остана на нивото "посредника", а и сега Нели Куцкова е скептична, че схемата ще бъде разплетена. Също така усеща скептицизма и сред свои колеги. Всичко това, което се изсипа върху колегата Владислава Цариградска, е дирижирано. Въпросът е можем ли да стигнем до поръчителите - аз се съмнявам, че ще се случи. Но все пак "дори и да не се стигне до върховете на мафията, могат да се скъсат връзки" и е добре "клонът да се раздруса, за да изпопада и някоя друга гнила ябълка". С този израз Нели Куцкова директно препрати към думите на френския посланик в София, който след случаи на опит за кражби на френски фирми излезе публично с призив българската съдебна система и съд да бъдат изчистени от гнилите ябълки.

"Хората, които работят в съдебната система, също подлежат на контрол. От тези 150 разрешения за подслушване има само 3 досъдебни производства. Къде е информацията за останалите случаи", попита съдия Куцкова, която не изключва магистратите да са били подслушвани незаконно. Припомняме, че тези случаи според официални данни са над 150 за последните 4 години. За използването на СРС-та, Куцкова поясни, че това е свързано с тайната на съвещанието: "Когато трима съдии обсъждат дело, никой друг не трябва да знае. Оказва се, че когато са се произнасяли колегите в кабинета, са били подслушвани, което е нарушаване на тайната на съвещанието."

Нели Куцкова призова парламентарната комисия да изслуша повече магистрати и да се проверяват съдебни дела, в които има връзка Мартин Божанов.

Сарафов ще говори в Народното събрание по същия начин, както пред ВСС. Главният прокурор не може да знае всичко, но е лесно да се скрие информация, дори да знае", посочи Куцкова.

При Сарафов няма списък с поканените в клуб SS

При Сарафов няма списък с поканените в клуб SS

Такива списъци могат да се използват за манипулации