Двамата непълнолетни братя, които бяха задържани за убийството на възрастна жена в Провадия, остават в ареста за постоянно. Окръжният съд във Варна е постановил мярката за неотклонение да бъде променена на "задържане под стража".

14-годишният Осман Ю. и 17-годишният му брат Станислав М. са обвинени в грабеж, придружен с убийство. Срещу двамата е повдигнато обвинение и за изнасилване.

Припомняме, двамата бяха задържани след като служители на Областната дирекция на МВР във Варна установяват следи и доказателства, уличаващи вината на двамата младежи в убийството на 77-годишната жена. Двамата били наети от възрастната жена в понеделник, 20 ноември, за да пренесат дърва за огрев в дома ѝ. Два дни по-късно двамата решили да оберат възрастната жена. Те проникнали в къщата ѝ през първия етаж, докато жената гледала телевизия на втория етаж. Тя обаче усетила присъствието им и слязла да провери какво се случва. Тогава двамата ударили жената с твърд предмет, изнасилили я и ограбили от дома ѝ вещи и пари.

Непълнолетни братя изнасилиха и убиха възрастна жена

Непълнолетни братя изнасилиха и убиха възрастна жена

Момчетата са на 14 и на 17 години

Според съдебните медици причината за смъртта на жената е множествена съчетана травма, несъвместима с живота.

В хода на делото се изясни, че двете момчета растат без родителска грижа от години - родителите им са в неизвестност, а баща им е обявен за общодържавно издирване. За двете момчета са грижат баба им и дядо им.

Стана ясно и че двамата са с множество криминални прояви, регистрирани са в детска педагогическа стая, налагани са им възпитателни мерки.

Според съда братята проявяват изключителна агресивност, бруталност и жестокост в престъпните си прояви. Грабежът, придружен с убийството, и изнасилването на възрастната жена са извършени докато Станислав е бил с наложен пробационен срок от Районния съд в Провадия за грабеж. Дни преди убийството той е извършил кражба от дома на леля си.

В съдебната зала 17-годишният Станислав поиска съдът да го пусне под домашен арест. 14-годишният брат обаче се държал изключително хладнокръвно и невъзмутимо.

Определенията на съда подлежат на обжалване пред Апелативния съд.