Двама непълнолетни братя обраха, изнасилиха и убиха възрастна жена в Провадия.

17-годишният Станислав М. и брат му - 14-годишният Осман Ю. са задържани с постановление на наблюдаващия делото прокурор в Окръжна прокуратура във Варна за срок до 72 часа, съобщиха от държавното обвинение. Те са привлечени като обвиняеми и срещу тях има достатъчно доказателства, информират от прокуратурата.

Убийството е станало в дома на жената. Разследването е водено от полицаи под ръководството на Окръжната прокуратура във Варна.

Ще бъде внесено искане във Варненския окръжен съд за вземане на най-тежката мярка - постоянен арест.

В понеделник самотно живеещата 77-годишна жена наела двамата братя да пренесат дърва за огрев в дома й. За работата платила 20 лева.

В сряда вечерта те проникнали на първия етаж на къщата й. Жената гледала телевизия на втория етаж и усетила присъствието им. Слязла да провери какво се случва. Тогава братята се нахвърлили върху нея, били я и я изнасилили.

От дома й липсват вещи и пари. Жертвата била открита мъртва едва в събота и по горещи следи извършителите били установени и задържани.

Резултатите от аутопсията на тялото показали множество кръвонасядания и следи от душене на жената. По-тежкото престъпление, престъпление, по които са обвинени двамата братя, се наказва с лишаване от 5 до 12 години за 17-годишния, а 14-годишният му брат може да получи наказание лишаване от свобода от 3 до 10 години.
Двамата обвиняеми са ученици, но 14-годишният Осман не посещава редовно училище.

Припомняме, 25 ноември, когато е разкрито убийството, е Международният ден срещу насилието над жени.