16-годишният младеж, който простреля заради момиче 14-годишен ученик в двора на столично училище, остава в ареста. Това реши Софийският градски съд, който в неделния следобед разгледа поисканата от прокуратурата най-тежка мярка за неотклонение – „задържане под стража".

В съдебната зала младежът призна, че съжалява за постъпката си. Въпреки това стана ясно, че той е планирал действията си предварително.

По-рано държавното обвинение настоя на 16-годишния младеж да бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража". 

Мотивът на прокуратурата е, че непълнолетният стрелец добре е обмислил и подготвил стрелбата. Това показва, че деянието му се отличава с изключителна степен на обществена опасност. 16-годишният стрелец се изправи пред съда в присъствието на родителите си. Той е обвинен в опит за убийство

В съдебната зала стана ясно, че младежът е отишъл на срещата с ясното намерение да се саморазправи с по-малкото момче. Извадил оръжието, но първоначално не успял да произведе изстрел. След като все пак пистолетът гръмнал и 14-годишният паднал в безпомощно състояние, нападателят опитал да го простреля още един път, но не улучил.

Припомняме, че в петък следобед куршуми озвучиха столичния квартал „Княжево". В двора на 26-то СОУ 16-годишният младеж простреля 14-годишния ученик на училището. Причината по всяка вероятност е спор за момиче, започнал в социалните мрежи.

14-годишното момче е без опасност за живота, но е настанено за лечение в "Пирогов". От болничното заведение в ранния следобед информираха, че в състоянието на момчето няма промяна. Младежът е спокоен, в стабилно състояние, без непосредствена опасност за живота към момента. Ще остане в университетската спешна болница колкото е необходимо, поясняват от „Пирогов”.