Делото срещу стрелеца Петко Петков от Лясковец продължава във Великотърновския окръжен съд. „Невинен съм и ще го докажа на всички", заяви и днес пред журналисти Петков, цитиран от БНР.

Припомняме, Петков е подсъдим за умишлено убийство на 40-годишния служител на спецслужбите Емил Шарков и опит за убийство на петима негови колеги от Специализирания отряд за борба с тероризма.

Трагичната и несполучлива акция на спецслужбите бе проведена на 14 март 2014 година в Лясковец. Тогава отряд барети атакува жилището на Петков. Целта на акцията бе да неутрализира опасността, идваща от Петко Петков, по данни на МВР.

До 20 ноември има насрочени заседания по делото. Очаква се да бъде произнесена и присъда.

През февруари започна процесът срещу Петко Петков. Предстои да бъдат разпитани неявилите се свидетели и ще бъде изслушана нова експертиза на видеозаписа от акцията в Лясковец.

Прокурор Цветан Маринов смята, че обвинението срещу Петков е доказано по безспорен начин.

Майката на убития Емил Шарков - Ваня Рибчева, заяви, че смъртна присъда е малко, защото нищо няма да върне сина й. Все пак обаче обществото трябвало да види, че има справедливост.

Защитникът на Петков - Виктор Костов, посочи, че вероятно в края на седмицата ще започнат и пледоариите, тъй като отлагането е било достатъчно. По думите му, справедливият процес изисквал и скоростност, без това да вреди на доказателствата и обсъждането. Той смята, че това ще е последната серия от заседания.