Аз съм невинен, нищо не съм извършил. Това обяви пред Софийския апелативен съд (САС) обвиненият за убийството на Георги в Борисовата градина - Йоан Матев.

Той обжалва решението, с което Софийският градски съд (СГС) го остави в ареста.

Йоан извършил убийството в Борисовата, докато се "мотаел"

Йоан извършил убийството в Борисовата, докато се "мотаел"

Йоан Матев беше оставен в ареста от СГС

Матев пожела да му бъде наложена по-лека мярка. Той изтъкна, че нещата, които се казват по медиите, били пълни лъжи.

Той обясни, че е спортист и по принцип тренира. Това, че си пуснал брада, също не означавало нищо.

По-късно обаче САС окончателно остави Йоан Матев в ареста.

Пред журналисти, както и в съда, защитникът му - адвокат Гюров, коментира разпита в досъдебното производство на брата на обвинения Йоан Матев - Марсел. Гюров посочи, че Марсел не е бил разпитван пред съдия. Той подчерта, че никой не задължава органите на разследването при всеки разпит в досъдебната фаза да се прави и разпит пред съдия.

Практиката обаче е такава, че винаги когато има нещо ценно в един разпит на свидетел, веднага се пристъпва към санирането му, към приобщаването му и засилването, като се направи разпит пред съдия, смята защитата.

И днес адвокатът препотвърди тезата, че всички доказателства отвеждали към местонахождението, към движението на един младеж.

Съдът обаче счете, че от събраните до момента доказателства може да се направи извод, че Йоан Матев е извършител на тежкото деяние. Според апелативните магистрати има и опасност той да се укрие и да извърши друго престъпление.

Самият Йоан Матев остана отново безмълвен пред журналистите на излизане от залата.

Стана ясно още, че не е готова съдебно-медицинската експертиза, която също е важна.