Само от началото на годината горските инспектори от Североизточното държавно предприятие са задържали 4 каруци с общо 6 кубически метра незаконно добита дървесина, съобщи БНТ.

Незаконно изсечената дървесина за огрев е установена по време на обход в землището на село Хитово, област Добрич. По случая горските стражари са съставили акт и констативен протокол, нарушителите обаче успели да избягат.

Цигани вилнеят срещу горски служители с брадви и мачете

Цигани вилнеят срещу горски служители с брадви и мачете

Циганите не се уплашили от предупредителните изстрели на горските

За нарушението е уведомена Областната дирекция на полицията, с цел да се установи самоличността на избягалите бракониери.

Незаконна сеч е установена и на територията на Държавното горско стопанство "Търговище". Там горските инспектори са установили каруца, пълна с близо 5 кубика незаконно изсечена дървесина за огрев.

Нарушители не успели да избягат и се сдобили с 4 акта и два констативни протокола.

През миналата седмица горските стражари в областите Варна, Добрич, Търговище и Шумен са извършили общо 550 проверки.
77 от проверките са извършени на обекти за добив на дървесина, а 86 - на превозни средства. Проверени са също 340 ловци.

Невиждана бракониерска сеч в защитената местност "Туловската кория"

Невиждана бракониерска сеч в защитената местност "Туловската кория"

Отсечени са 546 броя дървета от габър и летен дъб

Припомняме, вчера стана ясно, че служители от Регионалната дирекция по горите в Стара Загора са установили невиждано бракониерско сечене в защитена местност "Туловската кория".
След подаден сигнал горските установили, че в местността, в която има вековни гори, незаконно са изсечени 546 броя дървета от габър и летен дъб. Общият размер на незаконно добитата дървесина възлиза на 76 плътни кубически метра.