Софийската районна прокуратура е привлякла към наказателна отговорност 49-годишен мъж с инициали А.Х., за това, че е бил две жени и е отправил закани към тях.

Около 22:00 ч. на 7 август 2023 г. в град Нови Искър той заплашил жена с инициали С.П., след което започнал да чупи посуда и да търси нож наоколо. След като не намерил такъв, започнал да удря и рита жената по главата и тялото и й нанесъл лека телесна повреда. 67-годишната майка на пострадалата се опитала да спре насилника, но той започнал да удря и нея, вследствие на което тя също получила лека телесна повреда. След това обвиняемият се заканил на възрастната жена, че ще запали къщата й, съобщиха от държавното обвинение.

От прокуратурата посочват още, че телесните повреди са причинени по хулигански подбуди, като спрямо по-младата жена е извършено престъпление в условията на домашно насилие. По случая се води досъдебно производство за престъпления по чл. 144, ал. 3, вр. ал. 1 от НК, по чл. 131 ал. 1, т.4, пр. 3, т.5а, т. 12, пр.1, вр. чл. 130, ал. 2 от НК и по чл.320а от НК.

Мъжът няма няма адрес за пребиваване в страната и предвид възможността да се укрие и да извърши друго престъпление той е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор. Наложена му е и забрана да напуска България. Предстои в съда да бъде внесено искане на насилника да бъде наложена мярка за неотклонение "задържане под стража".

Мъж с предишна присъда преби сестра си пред блок в Добрич и заплаши да я убие

Мъж с предишна присъда преби сестра си пред блок в Добрич и заплаши да я убие

И в Самоков жена е бита и заплашвана от брат й, който също е осъждан