48-годишен мъж е задържан на площадка пред жилищен блок в района на кв. "Балик" в Добрич около 20:00 часа на 7 август, съобщиха от полицията.

Пред свидетели, сред които и деца, той нанесъл удари на 43-годишна жена и присъстващите граждани пред входа на жилищен блок. Побойникът е криминално проявен. Той към жената и закани за убийство.

Материалите по случая са докладвани в прокуратурата. С постановление на наблюдаващ прокурор мъжът е задържан за срок до 72 часа. При извършените справки в информационните масиви на МВР е установено, че мъжът е вече осъждан за същото престъпление.

45-годишна пребита от съпруга си в Първомайско

45-годишна пребита от съпруга си в Първомайско

Пореден случай на насилие за семейството, а и обществото в последните дни

По рано вчера криминално проявен мъж е арестуван и в Самоков - за отправени закани. Около 16 часа на 7 август жена подала в Районното управление в града жалба, в която твърди, че нейният брат ѝ е нанесъл побой. Полицейските служители веднага задържали криминално проявения и осъждан мъж. След извършена проверка и доклад на материалите в прокуратурата по случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 144, ал.3, т.1, вр. ал.1 от НК.

Вчера 47-годишният мъж е привлечен като обвиняем и с прокурорско постановление мярката му за задържане е удължена за срок до 72 часа. Работата по пълното документиране на случая продължава.